Bülten Arşivi - Kasım 2017

MTV'de 2018 rakamları belli oldu

AA

MTV'de gelecek yıl için yeniden değerleme oranı 1300 cc altında yüzde 15, 1300 cc üstünde yüzde 25 olurken, 1 Ocak 2018 itibarıyla tescil edilecek araçlar için mevcut vergilendirme ölçütlerine taşıt değeri de eklendi.

Otomotiv 5.8 milyar dolar dış ticaret fazlası verdi

AA

Türkiye'de "ihracatın lokomotifi" otomotiv sektörü, yılın 9 ayında 5,8 milyar dolar dış ticaret fazlası verdi. Otomotiv endüstrisi, bu rakamla, ihracatta rekor yılı olarak kayıtlara geçen 2008'deki 5,5 milyar dolarlık dış ticaret fazlasını 3 ay eksikle aştı.

PO'dan elektrikli araç için ilk şarj noktası!

Dünya Gazetesi

Petrol Ofisi, ilk elektrikli araç şarj istasyonunu Gebze’de hizmete açtı. Osmangazi Köprüsü girişindeki istasyon ilk üç ay ücretsiz hizmet verecek. e-Power markalı istasyonların sayısı yıl sonuna kadar 10’a ulaşacak.

Yeni projeler, lojistikte yatırımları hızlandıracak

Dünya Gazetesi

Yeni İpekyolu Projesi, lojistikte yatırımları hızlandırıyor. İntermodale odaklanan şirketlerin 2018 planları hazır. Sektörün bir diğer dominosu ise 'Lojistik 4.0' hazırlıkları olacak.

Yeni platformla 'en güvenli' marka olmayı hedefliyor

Dünya Gazetesi

Subaru, tüm elektrikli, hibrit ve benzinli araçlarda kullanacağı yeni global platformuyla dünyanın en güvenli markası olmayı hedefliyor. Platformun kullanıldığı Yeni Subaru XV, Türkiye’de satışa sunuldu.

"Yerli otomobile herkesin inanması lazım"

AA

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu, Yerli otomobil hakkında, Ben güzel şeylerin olacağına inanıyorum ve buna herkesin inanması lazım. İnanmazsanız bir şey olmaz. Yola çıktık." dedi.

Herkes yerli otomobili konuşurken Bursa'ya dördüncü kardeş geliyor

hurriyet.com.tr

Son günlerde Türkiye’de gündemi ‘yerli otomobil’ meşgul etse de otomotiv sanayinde yeni gelişmeler de yaşanıyor. Tofaş’a Bursa’da üretim ve ihracatta rekorlar kırdıran ‘Egea Ailesi’ne Avrupa ve Türkiye’de hızla büyüyen kompakt crossover (SUV) sınıfında yer alacak 4’üncü bir kardeşin ekleneceği iddia ediliyor.

 

Ekimde otomobil satışları yüzde 5,9 arttı

Dünya Gazetesi

ODD verilerine göre ekim ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5,9 artarak 1.2 milyon adet seviyesine ulaştı.

İthalat taşımaları hızlandı 'boş dönüş' derdi son buldu

Dünya Gazetesi

Türkiye'nin ihracatını taşıyan Türk TIR'ları artık gittikleri ülkeden boş dönmüyor. İthalat taşımaları ilk 9 ayda yüzde 22 arttı. En fazla artış Ortadoğu pazarında oldu. Sadece Irak’tan ithalat 9 ayda yüzde 235 yükseldi.

Dünya otomotiv devleri Bursa’da buluştu

Dünya Gazetesi

Bursa OSB’nin ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez yapılan, dünya ve Türkiye’den otomotiv ana ve yan sanayicilerinin katılımıyla düzenlenen Automotive Meetings- Turkey Organizasyonu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Otomobil üretimi 10 ayda yüzde 27 arttı

AA

OSD'ye göre bu yılın on ayında 2016'nın aynı dönemine göre otomotiv sanayisinin toplam üretimi yüzde 17, otomobil üretimi ise yüzde 27 arttı.

İkinci el araç alacaklara yeni kolaylık

Dünya Gazetesi

İkinci el araç alacak vatandaşlar kilometre ve araç muayene bilgilerini artık PTT mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilecek.