Bülten Arşivi - Mayıs 2018

Otoparklar için önemli karar

hurriyet.com.tr

Yeni otopark yönetmeliğinin yürürlük tarihi 6 ay uzatılarak 1 Ocak 2019 olarak belirlendi. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikte 1 Haziran 2018 olan süresinin 1 Ocak 2019 olarak değiştirildiği belirtildi.

Gurbetçiler araçlarını getirebilecek

Dünya Gazetesi

AB ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde ikamet edenler, ikamet yerleri dışındaki birlik ülkelerinde adlarına kayıtlı taşıtlarını Türkiye'ye getirebilecek.

Enerjisa Eşarj'ı satın aldı

AA

Enerjisa, Türkiye genelinde 80 elektrikli şarj istasyonu bulunan Eşarj'ın çoğunluk hissesini satın aldı. Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi Zaimler, satın almanın sektöre bakış açılarını gösterdiğini söyledi.

Mercedes'in hava süspansiyon sistemleri Bursa'dan

AA

ABD'deki tır, çekici, kamyon ve otobüs gibi ağır vasıta taşıma pazarında önemli paya sahip Mercedes grubunun yenileme pazarındaki süspansiyon sistemlerini üreten firma, ABD'de 50 eyalette satılacak hava süspansiyon sistemlerini Bursa'dan gönderiyor.

Koç Holding, “yerli şanzımanı” İngiliz Ricardo ile üretecek

Dünya Gazetesi

Motor ile birlikte otomotivin en önemli ikinci parçası şanzımanda yerlilik için ilk adım Koç Holding iştiraki Ford Otosan’dan gelmişti. Şubat ayında bununla ilgili Ford Otosan bir açıklama yapmış “yerli şanzıman” için Eskişehir’deki fabrikada 49.5 milyon euroluk bir yatırım planı açıklamıştı

OSS’den sektöre güç birliği çağrısı

Hurriyet Gazetesi

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS) tarafından desteklenen, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından ortaklaşa düzenlenen 9. Aftermarket Konferansı 25 Mayıs 2018 Cuma günü The Green Park Pendik Hotel’de gerçekleştirildi.

Turkcell, yerli otomobile "akıl" katacak

AA

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, "Yerli araba projesinde, akıllı ulaşım teknolojilerini geliştirme, suni zeka, lokasyon bazlı bilişim sistemleri ve akıllı sürüş teknolojileri konusundaki Ar-Ge çalışmalarıyla ortaklığa katkıda bulunacağız" açıklamasını yaptı.

Ticaret savaşında yeni cephe otomotiv

Dünya Gazetesi

ABD'nin ulusal güvenlik gerekçesiyle otomobil ve yedek parça ithalatında soruşturma başlatması sektörde ek vergileri gündeme getirdi. Bunun gerçekleşmesi Avrupa ve Asya'nın oto devleri üzerinde baskı oluşturacak.

Yalova Lojistik İhtisas OSB projesine start verildi

Dünya Gazetesi

Yatırımların sanayi, turizm ve tarım sektörlerinde yoğunluk kazandığı Yalova'da Lojistik İhtisas OSB Projesi'ne de start verildi. Yalova Lojistik Yapılanma Derneği tarafından kurulması planlanan OSB için Çiftlikköy'de fizibilite çalışması başlatıldı.

Elektrikte zamlı ilk fatura geldi, otomotivci şokta

Dünya Gazetesi

OSB’lere 1 gecede yapılan elektrik zammında ilk fatura geldi. TAYSAD Başkanı Kanca, “Sonuç felaket, 80 fabrikalı TOSB’da zam oranı yüzde 28'e yaklaşıyor. Bu ana üreticiye yüzde 3’e varan zam olarak yansıyacak" dedi.

Otomotiv borsada ralli yaptı

Dünya Gazetesi

Otomotiv şirketlerinin toplam aktifleri ilk çeyrekte 40 milyar lira sınırına yükselirken, öz kaynakları ise 10 milyar liraya yaklaştı.

Hurda araca ÖTV indirimi yürürlükte

Dünya Gazetesi

Yeni alınacak araçlarda ÖTV matrahı 46 bin lirayı aşmayan araçlar için 10 bin liralık ÖTV muafiyeti sağlanacak.

İkinci el otomobilde fırsat zamanı

Dünya Gazetesi

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, dolar ve eurodaki artışların ikinci el otomobil fiyatlarına henüz yansımadığını belirterek, "Döviz yükseldi ama ikinci el piyasası bu duruma şu anda gayet temkinli yaklaşmakta. İhtiyacı olanların bir an önce araba almalarını tavsiye ederiz" dedi.

Dünyayı kıskandırdık

Gazete Vatan

Türk otomotiv sektörü dünyayı kıskandırır hale geldi. Her yıl rekorları altüst eden lokomotif sektör 2017’de üretim-ihracat oranında zirveye koştu.

NİSAN 2018 OTOMOTİV SONUÇLARI AÇIKLANDI

OSD

2018 yılı Ocak-Nisan döneminde toplam üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2, otomobil üretimi ise yüzde 6 oranında azaldı. Bu dönemde, toplam üretim 563 bin 695 adet, otomobil üretimi ise 375 bin 957 adet düzeyinde gerçekleşti.