TOFAŞ, beş farklı markanın hafif ticari modelini üretecek!

Stellantis, TOFAŞ’ın 2025’ten itibaren Bursa’da birçok hafif ticari otomobil üreteceğini açıkladı
Stellantis, TOFAŞ’ın 2025’ten itibaren Bursa’da birçok hafif ticari otomobil üreteceğini açıkladı. Automotive News’de yer alan habere göre, Stellantis, çarşamba günü yaptığı açıklamada K0 olarak adlandırılan hafif ticari modellerin 2025 yılından itibaren üretileceğini açıkladı. Bu hafif ticari modeller beş farklı marka için TOFAŞ tarafından üretilecek.
Stellantis’in hafif ticari modelleri Fransa’nın Hordain ve İngiltere’nin Luton kentinde üretiliyor. Bu modeller sırasıyla Peugeot Expert/Traveller, Citroen Jumpy/Spacetourer, Opel ve Vauxhall Vivaro/Zafira Life ve Fiat Scudo/Ulysee modelleri. Toyota’nın Proace Verso modeli de anlaşma kapsamında Hordain’de üretilecek.
Galeri: 2021 Fiat Doblo Trekking




Stellantis’ten bir yetkili, Bursa’daki üretimin Hordain ve Luton’daki mevcut üretimi tamamlayacağını ve Türkiye’de üretilen modellerin Citroen, Opel, Fiat, Peugeot ve daha sonra belli olacak beşinci bir marka için yapılacağından bahsetti.
Genel olarak baktığımızda ise Türkiye’de satılan tüm Stellantis markalarından TOFAŞ sorumlu olacak, Alfa Romeo, Fiat, Citroen, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot, TOFAŞ’ın satışından ve yedek parça desteğinden sorumlu olduğu markalar olacak.
Stellantis CEO’su Carlos Tavares,
“Koç Holding ile ortaklığımızı derinleştirmek, sinerji yaratacak, değer arttıracak ve Stellantis bünyesindeki bütün segmentlerin pazar potansiyelinin artmasını sağlayacak.”
İfadelerini kullanarak ortaklığın her iki taraf içinde ne kadar önemli olduğundan bahsetti.