Bülten Arşivi - Aralık 2020
İkinci el araç pazarına giden eli boş dönüyor
İkinci el oto pazarlarında araç sahipleri yüksek fiyat isterken, alıcılar ise fiyatların tavan yaptığı şu günlerde yalnızca bakmakla yetiniyor.
Ford Otosan'dan elektrikli araçlar için yatırım
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Ford Otosan olarak, Kocaeli Fabrikalarımızdaki elektrikli araç üretim ve yatırım çalışmalarımızı şimdi de 'Batarya Montaj Fabrikası' ile bir adım öteye taşıyoruz. Ülkemizde otomotiv sanayinin elektrikli araç yolculuğuna öncülük ediyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek entegre elektrikli araç üretim tesisi olacağız." dedi.
Renault Captur yenilendi! Yeni ön yüzü ile çok iddialı
Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu Fransızların son dönemde tasarımdaki yükselişinin son örneklerinden biri de Yeni Renault Captur oldu.
Çin'e 580 milyon dolarlık kamyon yatırımı
Mercedes-Benz'in çatı şirketi Daimler ve Çinli ticari araç üreticisi Beiqi Foton, Çin'de yeni bir anlaşmaya imza attı. Yapılan açıklamaya göre, Çin'in başkenti Pekin'de Mercedes-Benz logolu kamyonlar üretmek adına 580 milyon dolarlık yatırım yapılacak. İki şirketin ortak üreteceği kamyonların, 2 yıl içinde bantlardan inmeye başlayacağı kaydedildi
Otomobil satışları kasımda vites küçülttü
Otomobil ve hafif ticari araç satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,8 arttı ve 80 bin 141 adet olarak gerçekleşti.
Qashqai'ye yeni donanım geldi
Nissan, yakında yeni versiyonu ile yollara çıkacak kompakt SUV modeli Qashqai'de yeni bir donanım paketi tanıttı. Midnight Edition isimli versiyonda serinin diğer versiyonlarından farklı olarak siyah detaylar dikkat çekiyor. Nissan Türkiye, Kuzey Afrika ve BDT Genel Müdürü Emre Doğueri, "Midnight Edition, Skypack versiyonu üzerinde genel olarak tasarım değişiklikleri ve ek donanımlar ile oluşturulmuş bir versiyon. Tasarımda, siyah V-Motion ızgara, karartılmış ön farlar, 19" siyah alaşımlı jantlar, siyah tavan rayları, Alcantara koltuklar, siyah ayna kapakları öne çıkan değişiklikler arasında yer alıyor" dedi
Lojistikte yeni trend "giyilebilir cihaz teknolojileri"
Teknolojik gelişmelerle değişen kurallar lojistik şirketlerini de şekillendirmeye devam ediyor. Lojistikte söz sahibi olmak isteyen oyuncuların sektöre yatırım yapmaları ve gelişen teknolojiyi yakından takip etmeleri önem taşıyor. Son dönemde hızla artan "giyilebilir cihaz teknolojileri" lojistik sektörünün geleceği açısından bir fırsat olarak görülüyor.
Psikoteknik belgesi, yeni yılla birlikte zorunlu oluyor
İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, 31 Aralık’tan itibaren ticari araç sürücülerinin psikoteknik belgesinin olması mecburi hale getirildi.