2023 Cenevre Otomobil Fuarı Katar Doha’da yapılacak

2023 Cenevre Otomobil Fuarı Katar Doha’da yapılacak
(ensonhaber.com) Okunma Sayısı : 196

Otomobil fuarları taşınıyor. Yılların Frankfurt Otomobil Fuarı’nın pandemi sonrası Münih’e taşınmıştı. Şimdi de yılların Cenevre Otomobil Fuarı Katar Doha’da yapılmak üzere taşınıyor. Cenevre Otomobil Fuarı 3 yıldır pandemi nedeniyle düzenlenmiyordu. Kısacası 14-19 Şubat 2023 tarihleri ​​arasında İsviçre Cenevre’deki Palexpo Fuar Merkezi’ne gitmeye gerek yok.

2023 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı (GIMS) ne zaman yapılacak?

Hemen yanıtlayabiliriz; Cenevre Otomobil Fuarı, Kasım 2023’te sadece Katar’ın Doha kentinde düzenlenecek.

GIMS, bu akşam Cenevre’deki Şubat 2023 fuarının tamamen iptal edildiğini ve bir sonraki etkinliğin aslında Kasım 2023’te Katar’da yapılacağını açıkladı.

İptal nedeni olarak organizatörler ekonomik, jeopolitik ve pandemi ile ilgili endişelerin yoğunluğuna bağladılar.

Cenevre Otomobil Fuarı Katar 2023 açıklandı.

Hatırlanacağı gibi Cenevre Otomobil Fuar şirketi GIMS, Katar ile iki yılda bir fuar düzenlemek üzere bir anlaşma imzalamıştı.

Otomobilin Avrupadaki en büyük gösterilerinden biri olan etkinlik resmi olarak; “2023 Cenevre Otomobil Fuarı Katar” veya kısaca GIMS Katar olarak adlandırılacak.

Henüz tarihler ve program belli olmadı.

Cenevre Otomobil Fuarı iptal nedeni de açıklandı

Salon International de Vakfı Başkanı Maurice Turrettini; “Küresel ekonomi ve jeopolitikteki belirsizliklerin yanı sıra; pandeminin gelişmesiyle ilgili riskler nedeniyle; organizatörler yalnızca 2023’te Doha’daki etkinliğin planlanmasına odaklanmaya karar verdiler” açıklamasını yaptı.