Bültenler

2022 Alpina B8 Gran Coupe'nin örtüsü kalktı

Motor 1 Türkiye

Henüz birkaç hafta önce BMW, makyajlı 8 Serisi ailesinin tanıtımına başladı. Şimdi de sıra, adı Bavyeralı üretici ile anılan modifiye ekibi Alpina'ya geldi. B8 Gran Coupe isimli modelini makyaj operasyonundan geçiren Alpina, aslında BMW'nin izlerini takip etmiş. 162.100 euro'dan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak araç, bu yılın Temmuz ayında showroom'larda olacak.

Sanayide pazar mesaisi

Dünya Gazetesi

Otomotivciler, sanayideki elektrik kesintilerinden kaynaklanan kayıplarını telafi etmek için tatil gününde de çalıştı. Toyota, 3 bin adet araca yaklaşan kaybını üç pazar mesaisi ile telafi edecek. Stokları kritik seviyenin altına düşen tedarikçiler de pazar mesai yaptı.

Otomotiv satış sonrasında enflasyon üstü büyüme beklentisi

Habertürk

Otomotiv satış sonrası sektöründe, 2021'de yurt içi satışlarda ortalama yüzde 43.5 oranında artış yaşandı. Sektörün 2022 beklentilerinin açıklandığı Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği’nin (OSS) 2021 Yıl Sonu Sektörel Değerlendirme anketine göre, bu yıl satışlarda ortalama yüzde 23.5’e yakın artış beklenirken, yatırım yapmayı planlayanların oranı ise yüzde 38.2’ye geriledi. Sektörde geçen yılın en önemli sorunları ise döviz kurlarındaki hareketlilik ve tedarik problemleri olarak sıralandı.

2021’de ikinci el oto piyasası yüzde 7 daraldı

Dünya Gazetesi

MASFED Genel Başkanı Erkoç, ikinci el piyasasının geçen yıl yüzde 7 daraldığını belirtti. Erkoç, bu dönemde satılan otomobillerin yüzde 54’ünün 10 yaş ve üzeri olduğunu söyledi.

Armatörlerin gözü ‘forwarder’ pazarında

Dünya Gazetesi

Denizyolunda şimdi de “kartel” tartışmaları yaşanıyor. Küresel piyasanın %80’ine hakim olan 7 küresel konteyner devinin, navlunu yüksek seviyede tutmak için ortak eylem içinde oldukları iddia ediliyor. Konteyner devleri, “forwarder”lara da cephe açtı.

Toyota, Renault ve Tofaş üretimi durdurdu!

Haber7

Kovid-19 vakalarının artış eğiliminin sürdüğü ülkelerde yedek parça fabrikalarının işletilememesi ile küresel yarı iletken çip tedarik sıkıntısı üretici firmaları zor duruma düşürüyor. Diğer yandan elektrik kısıtlaması nedeniyle bazı fabrikalar bu hafta üretime ara verecek.