Bültenler
Araç Yüksekliklerine Tolerans Hakkında Önemli Duyuru!
Araç muayenelerine ilişkin 2011-KUGM-17 sayılı Genelge Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanmıştır. Araç muayene hususları ve istasyonlarının çalışma usullerine yer verilen genelgenin en dikkat çeken maddesi ise yüksekliklere getirilen toleranslar olmuştur.
Yerli otomobilde finansal ortak oluruz
Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, yerli otomobil konusundaki çabaların başarıyla sonuçlanacağını inandığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde yatırım ajansı çok ciddi bir şekilde Türkiye'de yeni fabrikaların kurulması için de çabalarını sürdürecek" dedi.
Yerli otomobile Mercedes desteği
Türkiye’nin yerli otomobil markası oluşturulması çalışmalarına bir destek de dünyaca ünlü Alman otomotiv firması Mercedes’ten geldi. Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Mercedes-Benz Binek Araçlar Başkanı Dieter Zetsche, Türkiye’nin yerli otomobil markasını oluşturması projesinde Mercedes-Benz olarak yer almalarıyla ilgili, "Türk hükümetinden bir talep gelirse bundan memnuniyet duyarız ve seve seve değerlendirmeye alırız" dedi.
Otomotivciler 2012’ye sıkı hazırlanıyor
Türk otomotiv endüstrisinin kalitesine inanan Tunus, İran, Ukrayna ve Katar'dan gelen 14 firma yöneticisinin, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) organizasyonuyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiği bildirildi.
Türkiye- Macaristan Hattında Yeni Kota
Budapeşte'de 28-29 Eylül 2011 tarihlerinde yapılan, Türkiye–Macaristan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu Toplantısı'nda geçici geçiş belgesi kotalarıyla ilgili yeni protokole imza atıldı.Türkiye filo kiralamada 5 milyar liralık büyüklüğe ulaştı
DRD Derindere Filo Kiralama Genel Müdürü İlkay Ersoy, sektör olarak 5 milyar lira aktif büyüklüğe ulaştıklarını belirterek, "Önümüzdeki 5 yıl boyunca yıllık yüzde 15 büyüme ile 5'inci yıl sonunda 2 katı büyüme hedefliyoruz" dedi.
Şarj istasyonları için ilk adım atıldı
ODTÜ ile Yiğit Akü, yakın gelecekte benzin istasyonları gibi yol kenarlarına kurulumu planlanan ve güneş enerjisiyle çalışan "elektrik şarj istasyonlarının" yerli sermaye ve yerli mühendislerle kurulumu için iş birliğine gitti.
Lojistik Nedir?
"Lojistik " denince ne anlıyoruz, işletmeler için önemi nedir ?
Dijital Takograflarda yeni standartlar
Türkiye'de dijital takograf uygulaması bir yılını doldurdu. Hukuki alt yapı, oluşturulsa da, ciddi eksiklikleri var. Dijital Takograf konusunda bilinenler, bilinmeyenlerden fazla.
Nedir Bu? “Takograf” dedikleri
Firmaların Takograf kullanımıyla ilgili sorumlulukları, mevzuata göre aşağıdaki gibidir.
Nedir Bu? “Takograf” dedikleri
Firmaların Takograf kullanımıyla ilgili sorumlulukları, mevzuata göre aşağıdaki gibidir.
Lojistiğin Yeni Açılımı E-Ticaret Sektörü Olacak
Türkiye'de 5 yıl içerisinde 250 Milyar TL'lik hacme ulaşması beklenen e-ticaret sektöründe, hızlı lojistik büyük önem kazanacak.
Kağıtsız Beyanname Sisteminde Transit Rejimi ile İlgili Genelge
Gümrük Müsteşarlığı'nın 04.07.2011 tarih ve 2011/36 sayılı Genelgesi ile Kâğıtsız Beyanname Sistemi hakkında bilgilendirme yapılmış ve sistemin uygulaması ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Bilindiği üzere, yaygınlaştırma çalışmalarına devam edilen Kâğıtsız Beyanname Sisteminde, beyanname ve beyanname eki belgeler tamamen elektronik ortamda işlem görmekte ve sisteme geçilen gümrük idarelerinde kâğıt ortamında beyanname ve belge kullanımı kaldırılmaktadır.
Çekici ve kamyon pazarı rekora koşuyor
Geçtiğimiz yılı 30 bin adet satışla kapatan 6 ton ve üzeri ticari araç pazarı bu yılın ilk 4 ayında 15 bin 500 adet satış gerçekleştirerek yılı rekorla kapatacağının sinyalini verdi. Nisan ayı sonu itibarıyla son 10 yılın en yüksek ilk 4 aylık satışının gerçekleştiği Türkiye pazarı Avrupa'nın ikinci büyük pazarı olma yolunda hızla ilerliyor.
2011 Yılı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi Yayınlanmıştır.
27 Nisan 2011 tarihinde yapılan Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi Danışma Komisyonu toplantısındaki gündem maddelerinin KUGM'ce yeniden incelenmesi sonucu Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi revize edilip 10 Mayıs 2011 tarihinde yayınlanmıştır.
Elektrikli otomobilde üretim üssü oluruz
GAZİANTEP - Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, elektrikli otomobil teknolojisinin Türkiye’ye büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, "Türkiye’de yasal altyapı hazırlandı. Hükümetimiz elektrikli araçların ÖTV’sini önemli ölçüde indirerek ciddi bir kulvar açtı. Bu yeni bir yatırım üssü olmamızı sağlayacak" dedi.
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 91 arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak 2011 Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerini açıkladı.
Otomotiv strateji belgesi YPK’da imzaya açıldı
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi'nin, bugün Yüksek Planlama Kurulu'nda (YPK) imzaya açıldığını belirterek, "İnşallah en kısa zamanda nisan ayı içinde strateji belgesinin esaslarını kamuoyuyla paylaşacağız ve strateji belgesinde yer alan eylemleri hemen hayata geçirmeye başlayacağız" dedi.
Limanlarda verilen hizmetlerde KDV karmaşası
Uluslararası taşımacıktaki tereddütleri dile getirip, uluslararası taşımacılık yapan şirketlerin Katma Değer Vergisi (KDV) yönünden nasıl pozisyon almaları gerektiğine yönelik yazımızı hazırlarken, limanların KDV uygulamalarında değişikliğe gittiğini belirtmiş, bu uygulamaların hizmet alıcısı firmalar ile hizmet sağlayıcısı taşımacılık şirketleri arasında itilaflar yaratacağını belirtmiştik.
LOJİSTİK ÜS BİR HAYAL Mİ?
Şüphesiz ki "bölgesel lojistik üs" kavramı daha çok bir ülkeyi veya bir ülkenin belli bir kesimini ifade ediyor. Oysa, bu kavramın altını dolduracak olan o ülkedeki onlarca "yerel lojistik üs" olacaktır. Gelin görün ki, Ankara Lojistik Üssü'nü bir kenara bırakırsak, Türkiye bu konuda yıllardan beri laf üretmek dışında bir şey yapamadı.