Ferrari'nin geleceği, bu yeni fabrikada yatıyor
"Temiz enerji ve otomasyon" temelinde inşa edildi.
Ferrari'nin geleceği içten yanmalı, hibrit ve elektrik yollarından geçiyor. Çünkü, üretici "her bir motorun bir Ferrari'ye özgü sürüş duygularını garanti edebileceğini" belirtiyor. Ve bu geleceğe ait Ferrari'ler yeni Maranello e-binasında doğacak. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın huzurunda açılışı yapılan ve yıl sonuna kadar kademeli olarak faaliyete geçecek olan yeni bir üretim yöntemi için yepyeni bir fabrika.
25 metre yüksekliğinde ve 42.000 metrekarelik bir alanı kaplayan bu paralel yüzlü fabrikanın inşası için yaklaşık 200 milyon € yatırım yapılmış. Rakamlar bir yana, yeni fabrika Fabrika 4.0 tanımına giriyor - otomatikleştirilmiş, dijitalleştirilmiş ve verimli. Otomotiv dünyasında bu şekilde sınıflandırılan birçok yeni fabrika inşa ediliyor, ancak Ferrari e-bina projesi, herhangi bir modeli monte edebilecek bir tesisten bahsettiğimiz için benzersizdir. Sınırlı sayıda üretilen kişiye özel modeller de dahil.
Bu nedenle süreçlerin tamamen dijitalleştirilmesi Ferrari'ye üretimi kolaylaştırmak için yeni fırsatlar sunmakta olup, müşteri talebine ve teknolojik geçiş sürecinin nasıl geliştiğine bağlı olarak kaliteyi, esnekliği ve dolayısıyla yeni modellerin geliştirilme hızını destekleyecektir.
Bu açıdan bakıldığında en yenilikçi yönlerden biri, e-bina içinde 296'dan 12Cilindri'ye, Purosangue ve Roma'ya ve ardından gelecekteki elektrikli Ferrari'ye kadar Ferrari yelpazesindeki herhangi bir modeli üretmenin mümkün olacağı gerçeğidir.
Bir de akustik konfor, sıcaklık, yeşil alanlar ve doğal ve yapay aydınlatmanın doğru karışımıyla görsel konfor açısından çalışma ortamının kalitesiyle başlayan insan kaynakları bileşeni var.
Belirtildiği üzere, ilk elektrikli model 2025 yılından itibaren e-binada üretilecek. Teknik özellikler açısından henüz resmi bir şey bilinmiyor, ancak üretim stratejisinde ilginç bir detay var: motor, yüksek voltajlı piller ve aks gibi temel bileşenler burada üretilecek.
Ancak tesisin tamamı sıfır emisyonlu olacak, çünkü hedeflerden biri de toplam 1,3 MW güç çıkışına sahip 3.000 güneş panelinin kurulumu sayesinde gelecek yıl itibarıyla ihtiyaçları olan tüm elektriği güneş enerjisiyle üretmek.