Bülten Arşivi - Nisan 2022

'Kolay Transit Merkezi' ihracatın hızını artıracak

Dünya Gazetesi

TOBBUND Lojistik Yatırım A.Ş, Edirne'de AB sınırına ‘Kolay Transit Merkezi' açacağını müjdeledi. Tesisin açılışıyla birlikte ‘İzinli Gönderici’ yetkisi alacak olan şirket, bu sayede 100’lerce TIR'ı İstanbul trafiğinden çekecek, ayrıca nakliyeciye ihracat taşımalarında bir güne varan zaman avantajı sunacak.

Otomobile en az yüzde 25 zam yolda

Dünya Gazetesi

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte üretimde yaşanan maliyet artışları, otomobil fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Yılsonuna kadar araçların sadece fabrikadan çıkışına yaklaşık %25 zam geleceği belirtiliyor. Zam oranının Türkiye’deki son tüketiciye yansımasının daha fazla olması bekleniyor.

En güçlü yerli otomobil İzmit'ten çıktı!

Habertürk

Hyundai'nin b segment modeli i20'nin performanslı versiyonu i20 N Türkiye'de satışa sunuldu. Hyundai Assan İzmit fabrikasında üretilerek dünyaya ihraç edilen otomobil, 1.6 lt turbo benzinli motoruyla 204 beygir güç üretiyor. Sadece manuel şanzıman ile satışa sunulan i20 N, 275 Nm tork değeri sunarken, 0'dan 100 km/s hıza ise 6.2 saniyede çıkıyor.

Türkiye’de üretilecek olan yeni Mitsubishi Colt çizimi!

otoajanda

ASX modeliyle Avrupa’daki konumunu güçlendirmek isteyen Mitsubishi, Türkiye’de üretilecek olan yeni Colt modeliyle de faaliyet alanlarını genişletiyor. Geçtiğimiz günlerde Colt modelinin hayata döndürüleceği belirtilen Mitsubishi açıklamasının ardından araç hakkında tahminler de gecikmedi.

Fransız marka MPV segmentinden çıkıyor

Habertürk

Otomotiv dünyasında SUV modellerin ağırlığını daha fazla hissettirmesi, diğer gövde tipine sahip araçları tehdit ediyor, hatta üretimlerinin sona ermesine yol açabiliyor. Son olarak, Fransız otomobil üreticisi Citroen'in MPV modeli bantlara veda ederek tarih sahnesinde yerini almaya hazırlanıyor. Grand C4 SpaceTourer'in Temmuz ayında üretimine son verilmesi ile, Fransız markanın 30 yıllık MPV serüveni de sona erecek. Citroen'in bu kararın arkasında, markanın SUV modellere yönelme kararı yatıyor.

Station Wagon geri döndü: Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain Türkiye’de!

Carmedya.com

Mercedes-Benz, station’ların araziye uygun olmadığını ancak bir SUV’nin de yerden çok fazla yüksek olduğunu düşünenler için, 2017 yılının baharında tanıttığı E-Serisi All-Terrain’ın ardından şimdi de C-Serisi için ilk kez All-Terrain seçeneğini müşterileriyle buluşturarak çok yönlü bir çözüm daha sunuyor.

Yeni Skoda Fabia Nisan 2022 fiyat listesi

ensonhaber.com

Geçtiğimiz yıl tanıtılan yeni Skoda Fabia, mart ayında Türkiye'de satışa çıkmıştı. Otomobilin fiyatını ve öne çıkan özelliklerini derledik.