Bülten Arşivi - Nisan 2017

Türk otomotiv sektöründen Brezilya çıkarması

AA

Latin Amerika'nın en önemli otomotiv fuarlarından Automec 2017, Sao Paulo'da kapılarını ziyaretçilerine açtı.Çin'den sonra fuara en büyük katılım sağlayan ikinci yabancı ülke olan Türkiye, 19 firma ve tanıtım standıyla temsil ediliyor

Türkiye'de üretilen ilk hibrit araç dünya yollarında

Dünya Gazetesi

Sakarya'daki Toyota Türkiye fabrikasında üretilen ilk crossover ve hibrit araç olma özelliği taşıyan Toyota C-HR, Avrupa, Kuzey Amerika, Kuzey ve Güney Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya'daki 47 ülkeye ihraç ediliyor.

İstanbul Autoshow’da Ford GT Race Car rüzgarı esecek

Dünya Gazetesi

Ford, İstanbul Autoshow’da performans serisi ile müşterilerinin kalp atışlarını hızlandırmaya hazırlanırken, yeni Fiesta’dan SUV modellerine uzanan geniş ürün portföyünü otomobil severlerle buluşturacak.

Dolardaki zikzak TIR’ları ‘etiket’ parkına çekiyor

Dünya Gazetesi

Döviz kurundaki dalgalanmalar iş dünyasına zorluklar yaşatıyor. İş dünyası temsilcileri ise şirketlere, risklerini minimuma indirmek için “açık hesabı azaltın, borcunuzu geliriniz olan para cinsine çevirin” uyarılarında bulunuyor.

Trafiğe 2 ayda 178 bin araç eklendi

AA

Ocak-şubat döneminde 193 bin 656 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, 15 bin 201 taşıtın trafikten kaydı silindi. Böylece trafikteki toplam taşıt sayısı 178 bin 455 arttı. Trafiğe kayıtlı araç sayısı 21 milyon 268 bin 879'a yükseldi.

Gümrüğe takılan araçlara yeni düzenleme

AA

MASFED Başkanı Erkoç,"İthal ikinci el araç sahiplerinin mağduriyetini ortadan kaldırmak için yapılacak düzenlemeyle gümrükte çürümeye terk edilen araçlar ekonomiye kazandırılacak"

Otomobilde kur zammı beklentisi gerçekçi değil

AA

Sektör temsilcileri, markaların 2016 model stoklarının erimesinin ardından, kur değişimi nedeniyle ithalat ve üretim maliyetleri yükselen 2017 model araçların yüzde 20'ye varan zamla satılacağı iddialarını değerlendirirken böyle bir beklentinin olmadığını söyledi.

İkinci el araç pazarında hareketlilik beklentisi

AA

Çelik Motor Genel Müdürü Maraş, ikinci el araç pazarında, bu sene alım satımın daha fazla olması dolayısıyla 6 milyona yakın aracın el değiştirmesinin beklendiğini söyledi.

Peugeot 301'den 393 bin adetlik satış

AA

Peugeot tarafından özellikle B sedan segmenti için geliştirilen Peugeot 301, lanse edildiği 2012 yılından bu yana 393 bin 42 adet satıldı