Bülten Arşivi - Aralık 2015

'İkinci elde fiyatlar artacak'

AA

DOD Perakende Müdürü Gündoğan, 2016'da ikinci el otomobil fiyatlarının artacağını söyledi.

Otomotiv sektörü yeni yıla umutlu giriyor

AA

Toplam otomotiv pazarı, uluslararası piyasalardaki gelişmeler ve öngörülebilirliğin etkisiyle 11 aylık dönemde 848 bin adete ulaşarak yıl sonu tahmini olan 900-950 bin aralığına yaklaştı.

25 bin kilometre demiryoluna ulaşılacak

AA

TCDD Genel Müdürü Yıldız, "2023'te toplam 1 milyar yolcu 76 milyon ton yük taşımayı hedefliyoruz. 2023'e kadar 13 bin kilometre demiryolu yaparak toplam 25 bin kilometre demiryolu uzunluğuna ulaşılması planlanıyor" dedi.

Türkiye otomobil üretiminde ilk sıraya yükseldi

OSD

Avrupa ülkeleri arasında ticari araç üretiminde Türkiye, 2015 yılı Ocak-Eylül döneminde yüzde 34 üretim artışı ile 408 bin adet seviyesine ulaştı ve İspanya'yı geride bırakarak AB ülkeleri arasında ilk sıraya yükseldi.

Ulaşımda maliyetler yüzde 70 azalabilir

Dünya Gazetesi

Deloitte’un raporuna göre, sürücüsüz ve paylaşılan araçlarla yapılan birim ulaşım maliyeti, sürücülü ve bireysel sahipliğe dayalı araçlarla yapılan ulaşım maliyetine oranla neredeyse yüzde 70 daha az olacak.

Otomotiv kampanyalarında faizsiz yarış

Dünya Gazetesi

Yıl sonunun gelmesiyle kotalarını doldurmak için kampanya yarışına giren otomotiv sektörünün temsilcileri, müşterilerinin karşısına pek çok seçenekle çıkıyor. Sektör temsilcileri, bu yıl tüketicilerine en çok faizsiz kredi seçenekleri sunuyor.

Petrol 11 yılın en düşüğünde

REUTERS

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını belirleyen Brent petrolün varil fiyatı 36,2 doların altına inerek son 11 yılın en düşük seviyesine geriledi.

ECB'den 2016 yılı açıklaması

Dünya Gazetesi

ECB üyesi Weidmann, "Euro Bölgesi'nde toparlanma 2016'da hafif şekilde hızlanacak"dedi.

DS'nin gözü Türkiye pazarında

AA
Türkiye'de öncelikli olarak rakamlardan ziyade DS'nin lüks deneyimini tanıtmak için çalıştıklarını belirten DS Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Dünya Başkan Yardımcısı Ribault, "Türkiye premium otomobil pazarı için beklentilerimiz var" dedi.