Bülten Arşivi - Aralık 2021

Globalden hızlı büyüyen limancı, 2022'den umutlu

Dünya Gazetesi

2021'de 51 milyon tonu aşan elleçlemeye imza atan Türk limancılık sektörü, yüzde 5 büyüme ile global ortalamayı aşacak. Sektör, 2022'de de 540 milyon tonun üzerinde yük eleçlemeyi hedefliyor.

Yüksek navlun, 2022'de de başrolde olacak

Dünya Gazetesi

Pandemiyle birlikte rekor seviyelere ulaşan navlun, 2022'de de yüksek seyrine devam edecek. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde lojistik maliyetlerin 2022'de daha da önemli hale geleceğini söyleyen UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy, "Artan navlun taşınan malların nihai tüketiciye ulaştığındaki fiyatlarını da etkileyecek" dedi.

Ferrari'den 75. yıla özel yeni logo

ensonhaber.com

Ferrari, Enzo Ferrari'nin markayı 1947'de kurduğu tarihi hatırlatmak adına 75. yıl dönümü logosu yayınladı.

TOGG projesinde kripto para da olacak

Donanım Haber

TOGG projesi güvenlik ve akıllı sistemler tarafında blok zinciri teknolojilerine odaklanırken bir yönetim tokeni de olacak. Toggen tokeni yakın zamanda karşımıza çıkacak.

Dünyada satılan her 100 araçtan 10'u elektrikli oldu

Dünya Gazetesi

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, bu yıl dünyada satılan her 100 araçtan 10'unun elektrikli olduğunu ve bu oranın 2019'daki yüzde 2 seviyesine göre ciddi bir büyüme gösterdiğini bildirdi.

Borusan elektrikli otomobil alana elektrik de verecek

Habertürk

Borusan Grubu bünyesindeki Borusan Otomotiv ve rüzgar enerjisi şirketi Borusan EnBW Enerji, elektrikli otomobiller üzerinde işbirliğine gitti. Yapılan açıklamaya göre, Borusan Otomotiv’den elektrikli bir BMW modeli satın alanlar, Borusan EnBW Enerji’nin sürdürülebilir enerji kaynaklarından elde ettiği I-REC (Uluslararası Yenilenebilir Enerji) sertifikalı elektriği otomobil şarjında ve evsel tüketimde daha uygun fiyatlarla kullanabilecek

General Motors, CES 2022'den çekildi

ensonhaber.com

General Motors, Omicron varyantı nedeniyle ocak ayında düzenlenecek CES 2022 fuarına katılmayacağını açıkladı.

Türkiye'de şarj istasyonu sayısı 3 bini aştı

ensonhaber.com

Elektrikli araç şarj ünitelerinin dağılımı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin batı bölgesinde yoğunluk gösterirken, diğer bölgelerde de kurulumlar hızla devam ediyor.