Bülten Arşivi - Mayıs 2019

Yakıt masrafınızı yüzde 15 düşürmek mümkün!

Haber7

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, bayram tatili boyunca 15 milyona yakın aracın yollara çıkmasını öngördüklerini belirterek, "Alınacak basit önlemler ve araç kullanma alışkanlıklarını değiştirerek akaryakıt giderini yüzde 15 azaltmak mümkün." dedi.

Trafiğe 4 ayda 213 bin 541 aracın kaydı yapıldı

TUİK

Türkiye'de ocak-nisan döneminde 213 bin 541 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı, 70 bin 535 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki toplam taşıt sayısı 143 bin 6 artış gösterdi.

Dönüşümün ilk adımı elektrikli araçlar

Otomotiv endüstrisinde sürdürülebilirlik başta olmak üzere birbiri ardına gerçekleştirilen çalışmalarla uluslararası arenada elektrikli ve sürücüsüz araçlar, batarya teknolojileri, otomotiv elektroniği, sıfır emisyon ve sıfır kaza çalışmaları öne çıkıyor.

Uçan otomobil ABD’de tanıtıldı

Haber7

Ulaşımın geleceği olarak lanse edilen "uçan otomobillere" bir yenisi eklendi. ABD'de tanıtılan "Skai" isimli araç hidrojen yakıt hücreleri ile çalışıyor..

Sürücülerin korkulu rüyası sona eriyor!

Haber7

Türkiye’nin en önemli güzergahları arasında yer alan ve Karadeniz Bölgesi’ni İç Anadolu'ya bağlayan alan Kırkdilim yolunda çalışmalar hızla ilerliyor.

Sakarya otomotiv ihracatına damga vurdu

AA

Türkiye'nin otomotiv ihracatının yüzde 20'sini karşılayan Sakarya'da, yılın ilk 4 ayında Toyota, Otokar ve TürkTraktör'ün tesislerinde üretilen 97 bin 218 aracın yüzde 88,7'sine denk gelen 86 bin 325'i yurt dışına satıldı. Kentte bu dönemde banttan inen her 100 araçtan 88'i ihraç edildi.

Fransa Maliye Bakanı: Harika bir fırsat

Haber7

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Renault arasında planlanan birleşmeyi değerlendiren Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Marie, olası birleşmenin Renault için harika bir fırsat olacağını söyledi.

Alman otomotiv devine polis baskını!

Haber7

Almanya'nın lüks otomobil üreticisi Porsche'ye ait bürolar ve bazı mali müşavirlerin evine "rüşvet ve görevi kötüye kullanma iddiaları" nedeniyle baskın yapıldığı bildirildi.

Dizel araçlar mahkeme yolunda!

Haber7

Ulaştırma Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde aldığı 'düşük emisyon bölgeleri oluşturulması' yönündeki kararının ardından farklı kuruluşlardan adımlar gelmeye devam ediyor. Türkiye Elektro Mobilite Derneği süreci bir adım daha ileriye taşımakta kararlı. Dernek, Antalya'dan başlayarak şehir içine dizel araçların girmesinin önlenmesi için mahkemeye gidecek.

"Yerli otomobil elektrikli olacak"

AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yerli otomobilde tamamen elektrikli ve rakipleriyle yarışacak bir proje ortaya konulacağını belirtti.

Yedek parçaya 1.3 trilyon dolar

Haber7

Dünya otomotiv endüstrisi satış sonrasını oluşturan ve 2030’da 1.3 trilyon dolara yükselecek yedek parça sektörüne odaklandı. Türkiye’nin de değişen dünyaya ayak uydurması gerektiğini söyleyen TAYSAD Başkanı Alper Kanca, “Bu parçaların yüzde 50’si elektronik olacak” dedi.

Yeni Kona dizel Türkiye’yi turladı

Haber7

Hyundai Assan, 12 Nisan’da satışa sunduğu KONA 1.6 litre dizel modeliyle B-SUV segmentinde tüm dikkatleri üzerine çekmiş ve akabinde tüm Türkiye’yi kapsayacak bir projeye başlamıştı.

Otomotiv devleri ortaklık için masaya oturuyor

AA

Otomobil sektörünün önde gelen üreticilerinden, merkezi Fransa'da bulunan Groupe Renault, merkezi İtalya'da olan Fiat Chrysler'den "birleşme teklifi" aldığını açıkladı.

Antalya'da 'dizel arabalar' mahkemeye taşınıyor

Yeni Şafak

Ulaştırma Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde aldığı 'düşük emisyon bölgeleri oluşturulması' yönündeki kararının ardından farklı kuruluşlardan adımlar gelmeye devam ediyor. Türkiye Elektro Mobilite Derneği süreci bir adım daha ileriye taşımakta kararlı. Dernek, Antalya'dan başlayarak şehir içine dizel araçların girmesinin önlenmesi için mahkemeye gidecek. Dernek Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, hem neden Antalya'yı seçtiklerini anlattı, hem de mahkeme sürecine ilişkin bilgi verdi.

Filo kiralama devi satıldı

IHA

Kuveytli filo kiralama devi Auto Land Otomotiv, 3 ay süren satış görüşmeleri sonrası SBK Holding'e satıldı.

Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması

Haber7

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan sunuma ilişkin açıklama yaptı. Varank, “2019 yılı sonunda bir prototip ortaya çıkacak, 2022 yılında inşallah araçlarımızı caddelerimizde göreceğiz” dedi.

Emekli oldu, hisseleri düştü!

Haber7

Daimler AG CEO`su Dieter Zetsche`nin emekli olmasının ardından Daimler hisseleri yüzde 7.21 değer kaybederek hisse başına 47.16 euroya geriledi. Zetsche`nin yerini İsveçli Ola Kaellenius alacak.

Japonlar ticari araçtan 'binek' çıkardı!

Haber7

Ticari araçlar üzerine inşa edilen vanlara kayıtsız kalmayan Toyota, Granvia ismini verdiği modelini tanıttı. Japon üreticinin hafif ticarisi Hiace temel alınarak geliştirilen araçta, 8 kişiye kadar oturma kapasitesi sunulduğu belirtildi. Arka sıradaki yolcuları içinde bağımsız koltuklar sunan Granvia'nın, doğrudan Volkswagen Multivan'ı rakip olarak gözüne kestirdiği belirtiliyor

Yerli elektrikli minibüs Avrupa yollarına çıktı

Haber7

Karsan'ın elektrikli minibüsü Jest Electric, Avrupa yollarında hizmet vermeye başladı. Aracın, ilk olarak Fransa, Almanya, Romanya, Portekiz ve Slovakya'ya teslim edildiği açıklandı. Karsan CEO'su Okan Baş, "Litvanya’da açılan elektrikli araç ihalesini de kazanarak toplam sipariş adedimizi 35’e çıkardık. Bu siparişlerin 20 adedini teslim ettik" dedi.