Bülten Arşivi - Haziran 2023

Otomobilde yeni zam sinyali

Dünya Gazetesi

ABD ve AB’de talebin düşmesinden otomobil fiyatlarında indirimleri gündeme gelirken, Türkiye’de artan kur ve vergi kaynaklı alım gücü gittikçe yok oluyor. Sektör temsilcileri, yeni zamların kaçınılmaz olduğunu paylaşıyor.

Doğrudan limanda teslim! Otomotivde tedarik sorununa ilginç çözüm

cnnturk

Otomotivde teslimatları geciktiren lojistik sorunlarına Türkiye’de ilginç bir çözüm getirildi. Bünyesinde Citroen, DS, Peugeot ve Opel gibi markalar bulunan Stellantis, teslimatlar için Haydarpaşa Limanı’nı kullanmaya başladı. Araçlar limanlardaki hazırlığın ardından TIR’lara yüklenmek yerine gemilerle direkt Haydarpaşa’ya iniyor ve tarihi garın yanına kurulan çadırlardan teslim ediliyor.

2. yarıyıl riskleri: Yüksek faiz, kredi yokluğu ve fiyat artışı

otoajanda.com

Geçtiğimiz hafta bu yıl Türkiye yollarına çıkacak ikinci nesil yeni C-HR dünya lansmanındadım. Hamburg’daki toplantıda Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt ile de konuştuk. Gerek yeni modeli, gerek Toyota marka araç bulunabilirliğine, gerek bu yıl Türkiye’de kaç araç satılabileceğine dair geniş bir yelpazede geçen sohbeti aktarayım.

Yeni Fiat Doblo, iki hafta içinde zamlandı

ensonhaber.com

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye lansmanı gerçekleştirilen ve ülkemizde satışa sunulan ithal Fiat Doblo modellerine iki hafta içinde zam geldi.

Citroen My Ami Buggy stokları 10 saatte tükendi

ensonhaber.com

Citroen'in ülkemize de gelecek olan My Ami Buggy modelinin Avrupa stokları sadece 10 saatte tükendi. İşte aracın fiyatı ve öne çıkan özellikleri.

Honda 1.3 milyon aracını geri çağırdı

Reuters

Japon otomobil üreticisi Honda, dünya çapında 1.3 milyon araç için geri çağırma operasyonu başlattığını açıkladı. Geri görüş kamerasındaki potansiyel bir sorun ile ilgili başlatılan geri çağırma operasyonu, 2018-2023 yılları arasında üretilen Odyssey, 2019-2022 yılları arasında üretilen Pilot ve 2019-2023 yılları arasında üretilen Pasaport modellerini kapsıyor

Chery Omoda 5, Mayıs'ta en çok satılan ikinci kompakt SUV oldu

Motor 1 Türkiye

Çin’in otomotivde aralıksız 19 yıldır lider ihracatçısı olan Chery, Avrupa için geliştirdiği OMODA 5 ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 3 ay önce gerçekleştirilen ve ses getiren lansmanla Türkiye pazarına giriş yapan Chery, pazarın en yeni oyuncusu olmasına rağmen Türk tüketicisinin tercihi olmayı başardı.

Otomotiv sektöründen '6+6' düzenlemesine destek açıklaması

Habertürk

Satın alınan sıfır aracın ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay içinde ve 6 bin kilometre dolmadan satılmasını yasaklayan düzenlemenin sona ermesine sayılı gün kala yılbaşına kadar uzatılması, otomotiv sektöründe olumlu karşılandı. Otomotiv sektörü temsilcileri, kamuoyunda '6+6' olarak anılan düzenlemeye bireysel satışların da dahil edilmesinin, piyasadaki fırsatçılığı engelleyeceğini belirtti

İkinci el araç satışında yeni dönem: Daha sert adımlar gelebilir!

cnnturk

Araç alım- satımına ilişkin yeni kararlar alındı. 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı bir yıl daha uzatıldı. Peki bu kararla birlikte araç fiyatlarında düşüş olur mu? İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel merak edilenleri cevapladı.