Bülten Arşivi - Nisan 2022

FOUR’dan şarj dolum süresini 25 dakikaya düşürecek işbirliği

Dünya Gazetesi

DBE Holding’in iştiraki FOUR, Siemens ile hızlı şarj ünitesi için işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma gereği FOUR, Siemens’ten 50 adet 300 kW çıkış gücüne sahip şarj ünitesi satın aldı. DC elektrikle hizmet verecek cihazlar, elektrikli araçları 25 dakika gibi kısa bir sürede şarj edecek.

Ford Mondeo'nun üretimi sona erdi

Donanım Haber

Avrupa pazarına yönelik Ford Mondeo üretiminin sonlandırılacağı biliniyordu ve beklenen an geldi. Sedan modelin son örneği bu haftanın başında Valensiya'daki fabrikada banttan indi.

Renault Bursa’da Mitsubishi Colt üretecek

Haber7

Renault'un Bursa'daki fabrikasında üretilecek Mitsubishi modeli resmi olarak açıklandı. 2023'te piyasaya sürülmesi planlanan yeni nesil Mitsubishi Colt, Renault Clio'yu temel alacak ve Türkiye'de üretilecek.

Audi, Hollanda'da dizel otomobil satmayacak

ensonhaber.com

Audi, Hollanda'da dizel motorlu otomobil satmama kararı aldı. Şirket, nisan ayı itibarıyla artık ülkede TDI motor satışlarını durdurdu.

Otomobilde 'Nikel' krizi incelemeye alındı

Haber7

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası emtia fiyatları fırladı. Emtialar içerisinde en çok etkilenen ürün ise nikel oldu. Nikel fiyatları katlandı. Bu fiyatların otomotiv endüstrisini derinden sarsması bekleniyor.

KPMG, otomotiv sektöründe yeni trendleri açıkladı

Dünya Gazetesi

KPMG'nin 22.'sini bu yıl yayınladığı yıllık 2021 Küresel Otomotiv Yöneticileri Anketi, otomotiv sektörünün geleceğine ışık tutuyor. Ankete göre 2030 yılına kadar otomotiv dünyasını; pazardaki her iki otomobilden birisinin elektrikli araç olacağı, araç alımlarının internet üzerinden gerçekleşeceği ve abonelik sistemi ile otomobil modellerinin değiştirilebileceği yeni bir gelecek bekliyor.

Mercedes EQS SUV için yeni bir ipucu görseli paylaşıldı

Donanım Haber

Alman otomotiv devi, ürün gamına dahil edeceği dördüncü elektrikli SUV için teaser kampanyasına devam ediyor. 19 Nisan'da tanıtılması planlanan EQS SUV'un silüetini gösteren bir görsel paylaşıldı.

Çin'den otomobil firmalarına yatırım çağrısı

ensonhaber.com

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Wang Shouwen, uluslararası otomotiv firmalarının mevcut fırsatı yakalayıp, Çin’e daha fazla yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.