Bülten Arşivi - Eylül 2022

Toyota ve Nissan üretime ara verdi

Haber7

Japon otomotiv üreticilerinden Toyota ve Nissan, bazı fabrikalarında üretime ara vereceklerini duyurdular. Japonya'da Hinnamnor tayfunu nedeniyle, her iki markanın da Salı gününe kadar üretime ara vereceği açıklandı.

Türkiye'deki araçların yüzde 75'inde kasko bulunmuyor

Donanım Haber

EBS Danışmanlık'ın Türkiye Sigorta Birliği'nin verilerine dayanarak hazırladığı rapora göre Türkiye'deki araçların %20'sinde zorunlu trafik sigortası bulunmazken kaskosuzluk oranı %75.

Otomotiv ihracatı ağustosta geriledi

Dünya Gazetesi

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre otomotiv endüstrisinin ağustos ayı ihracatı yüzde 6 düşüş ile 2 milyar 269 milyon dolar oldu. Türkiye ihracatında ikinci sırada yer alan sektörün aldığı pay da yüzde 10,6 oldu.

İtalya’nın en büyük ticari araç fabrikası üretime ara veriyor

otoajanda.com
İtalya’nın Sevel kentinde bulunan Avrupa’nın en büyük hafif ticari araç üretim tesisi; yedek parça tedariğinde yaşadığı sorunlar nedeniyle üretime bir kaç gün ara vermek zorunda kaldı. Stellantis yetkilisi, Çarşamba’dan Cumartesi’ye kadar motor eksikliği yüzünden üretim yapılmayacağını söyledi. Geçtiğimiz birkaç ay içinde İtalya’nın en büyük ticari araç fabrikası, genellikle çip yokluğu nedeniyle üretimi kısa aralıklarla bir çok kez durdurmuştu.

Togg’dan iş ortaklığı anlaşması

CNN Türk
Togg, yapay zekâyı kullanarak kullanıcı deneyimi konusunda çözümler üreten teknoloji şirketi SMART-iX ve Türkiye’nin global yazılım şirketi Etiya ile stratejik iş ortaklığına imza attı.